Amparo fra Chile - semester

FØDT: September 2006

PROGRAMÅR: Høstsemester 2023

KOMMER FRA: Chile

SPRÅKKUNNSKAPER: Spansk, engelsk
INTERESSER: Hekle, trommer, bokklubb, friluftsliv, kafé, yoga, tegne, fotografering

Amparo er en rolig jente som liker kvalitetstid med folk rundt seg. Hun er litt blyg i starten, men er åpen og sosial når hun blir litt kjent med folk. Hun liker godt både alenetid og å være sammen med andre. Hun er glad i håndarbeid, og liker godt hekling og strikking, noe hun slapper godt av med mens hun ser på tv eller annet. Ellers har hun fått interessen for fotografering, og hun har også spilt trommer i to år og driver med yoga. 


Amparo er glad i dyr, og familien har to hunder. Hun pleier noen ganger å dra sammen med familien sin for å besøke slektninger på bygda, og da er hun omgitt av mange dyr der de bor. Amparo har et nært forhold til de to søstrene og moren sin. Hun og søstrene finner gjerne på ting alene uten foreldrene, og når Amparo er med moren, liker de gjerne å hekle og strikke sammen. Faren hennes jobber mye, så gjennom ukedagene er det moren som er hjemme mest, mens faren ofte har bedre tid i helgene, og da liker Amparo og snakke med ham og bli med ham på ulike aktiviteter. Hun deler mange interesser med faren, slik som lesing, hagearbeid og film, og de liker å prøve nye aktiviteter sammen. Når de er sammen som familie gjør de mye forskjellig, som å se film eller, gå på kafé eller prate sammen. På sommeren drar de gjerne på stranda, driver med vindsurfing eller går i fjellet. De drar også gjerne på sykkelturer.


På skolen er det litteratur, kunst og historie hun er mest interessert i. Og hun ønsker å studere på universitetet etter hvert.


Amparo er vant til å få mye frihet hjemme, og foreldrene stoler på at hun og søstrene bruker tiden sin godt og tar ansvar. De er vant til å hjelpe til med husarbeid, hundene og spørre om lov til å besøke venner, og de forventes å ta ansvar for skolearbeidet sitt. 


“I hope this trip will help me develop my people skills, make friends, and also show me how diferent things can be in other parts of the world. I think that by going on exchange I'll also be able to grow as a person, and learn from the people I meet."

Amparo kommer til Norge på utveksling for høstsemesteret 2023.

Dersom du synes det høres spennende ut å være vertsfamilie, meld interesse og vi vil ta kontakt med deg i løpet av kort tid.