Sophie fra Tyskland

FØDT: Januar 2008

PROGRAMÅR: skoleår fra høsten 2024

KOMMER FRA: Tyskland

SPRÅKKUNNSKAPER: Tysk, engelsk og noe latin
INTERESSER: Volleyball, skolekor, foto, matlaging

Sophie beskriver seg selv som en nysgjerrig person som liker å lære, og som stiller spørsmål til verden rundt seg. Hun er opptatt av å forstå ting, og liker å ha samtaler og diskusjoner med andre og å lære av andre. Sophie beskriver seg som veldig ambisiøs person, og venner vil si om Sophie at hun vet hva hun vil. 

Sophie har mange interesser, hvor volleyball kanskje er det hun er mest aktiv med. Hun har spilt på et volleyballag i 6 år og vil gjerne fortsette med dette i Norge. Hun er også trener for et annet volleyballag. Ellers har hun sunget i et skolekor i 2 år, men usikker på om hun ønsker å synge i kor når hun kommer til Norge. Hun liker også å lese bøker, og spesielt bøker om medisin/legevitenskap, og ellers også andre typer bøker, men da helst bøker som gir henne et annet perspektiv på verden. Hun liker også matlaging og å ta bilder. 


Når Sophie er med familien så spiser de gjerne måltider sammen, spiller brettspill eller drar og camper et sted. Ellers strikker hun noen ganger sammen med søsteren (18) og moren, eller drar på buldring med broren (21) og faren. Ellers er de en travel familie, så de ser ikke hverandre så mye til hverdags. Sophie er vant til å hjelpe til hjemme med rydding av rommet sitt, rengjøring i huset, tilbredning av måltider og oppvask, og å ta seg av kjæledyr.


Når Sophie er med venner pleier hun å dra ut og spise, gå i parken eller på kino, men hun ser dem mest på skolen. På skolen liker Sophie naturfag og biologi, og hun vil gjerne studere medisin etter videregående.

Sophie har lest om Norge og synes klimaet og landskapet er spennende! Hun gleder seg til å komme hit da hun har lest mye om Norge som fascinerer henne.


How will the exchange influence you, you think?

"I hope it will give me experiences wich will suport me in the future and wich i will never forget"

Dersom du synes det høres spennende ut å være vertsfamilie, meld interesse og vi vil ta kontakt med deg i løpet av kort tid.