Wide 222

MØT VÅRE UTVEKSLINGSELEVER

Inviter verden hjem

Våre utvekslingselever kommer fra hele verden og blir plassert hos fantastiske familier i hele Norge. Er man nysgjerrig på verdens land, har lyst til å oppleve en ny kultur, samt bli kjent med nye mennesker; da passer man som vertsfamilie. I august kommer utvekslingselevene til Norge og vi leter hvert år etter nye vertsfamilier til årets kull. De kommer til Norge slik at de kan begynne skoleåret sammen med alle de andre elevene.

Ofte leter vi også etter midlertidige familier av ulike årsaker. Å være midlertidig familie for en utvekslingselev vil si at man er vertsfamilie for en elev for en kortere periode. Man får da muligheten til å være vertsfamilie for en elev i noen måneder.

Corona-pandemien har påvirket elevers mobilitet rundt om i verden og har også hatt en direkte innvirkning på YFU-utvekslingselever og vertsfamilier. Den norske regjeringen har kunngjort at utvekslingsstudenter er velkomne til landet for neste skoleår. Vi er veldig glade for å tilby dem alle en unik norsk opplevelse! Mens de vil oppleve nye utfordringer knyttet til pandemien, oppdaterer YFU alle støtteprosessene våre for å være forberedt på å ta vare på våre elever og vertsfamilier. Du er alltid velkommen til å kontakte oss for å vite mer!

Elevene som trenger vertsfamilie fra september 2020