Julia fra Tyskland

FØDT: mars 2008

PROGRAMÅR: skoleår fra høsten 2024

KOMMER FRA: Tyskland

SPRÅKKUNNSKAPER: tysk, engelsk, noe fransk 
INTERESSER: fiolin, piano, løping, fotball

Julia beskriver seg selv som åpen og sosial, og en som liker å være med venner og møte nye folk. Hun sier også at hun er en ansvarlig person som er vant til å ta seg av yngre søsken og nabobarna. Hun er en veldig aktiv type som liker å ha mye å gjøre. Familien er veldig viktig for henne, og å kunne være til hjelp og støtte for andre er noe som gir henne mye. Venner beskriver Julia som snill og hjelpsom, og som er opptatt av at andre rundt henne skal være glade. Hun er til å stole på, og har en veldig god sans for humor. 


Julia spiller både fiolin og piano på fritiden, og hun er også med i et skolekor. Spesielt fiolinspillingen ønsker hun å fortsette med i Norge. I Tyskland spiller hun i to orkestre. Hun spiller også på et fotballag, og liker å løpe og trene hjemme. Hun vil gjerne prøve nye ting i Norge, og gjerne lagsport, da det er en fin måte å bli kjent med andre på. 


Julia liker godt å holde på med idrett, da det er god avkobling. Julia er spesielt interessert i matematikk og politikk på skolen. Hun synes matte er veldig gøy, og ellers tenker hun det er viktig å følge med på politikk og verden rundt seg. Når hun blir eldre vet hun ikke helt hva hun vil studere, men muligens noe innen medisin. Hun har nylig vært praktikant på et barnesykehus, og syntes det var veldig givende. 


Julie har tre søsken. Hun har en bror på 18, en søster på 14 og en bror på 10. Vi pleier vanligvis å spise frokost og middag sammen, mens på dagtid er vi alle ganske opptatt med skole og jobb. Vi liker å lage mat sammen, spille spill, se filmer og dra på sports- eller musikkarrangementer. I helgene går vi turer, sykler eller padler i nærområdet. En gang i blant spiller vi også musikk sammen, og jeg og søsteren min spiller på samme fotballag. Å spille instrumenter sammen er noe som knytter oss sammen som familie. Når Julia er med venner pleier de å være ute, gå turer eller besøke bruktbutikker. De hører på musikk, spiller spill og prater masse.


How do you hope the exchange year will influence you?

"I hope that I will become even more independent and open. I think an exchange year is one of the best ways to gain life experience and meet new people across the world."

Dersom du synes det høres spennende ut å være vertsfamilie, meld interesse og vi vil ta kontakt med deg i løpet av kort tid.