Emma fra Tyskland

FØDT: mars 2008

PROGRAMÅR: skoleår fra høsten 2024

KOMMER FRA: Tyskland

SPRÅKKUNNSKAPER: tysk, engelsk, noe fransk og spansk
INTERESSER: klarinett, orkester, dyr, kunst, håndverk

Emma er fra en tysk storby og  beskriver seg selv som en åpen og vennlig person. Hun er mer den litt beskjedne typen, og liker ikke å være midtpunktet. Men hun er likevel åpen og imøtekommende. Venner beskriver henne på samme måte, samt at hun er morsom, målrettet, intelligent og autentisk.


Emma driver med musikk og har spilt klarinett i 7 år og bassklarinett i 3. Hun vil gjerne fortsette med klarinett i Norge, og hun spiller også flere orkester og storband. På grunn av dette har hun ikke så mye tid til andre aktiviteter. Hun er ellers glad i dyr, samt at hun liker å drive med kunst og håndverk, slik som maling. Ellers sier hun at hun i Norge ønsker å prøve nye ting, og vil gjerne bli bedre til å stå på ski. Hun liker at Norge har mye variasjon og at det finnes mange mulige aktiviteter.

Emma har tidligere bodd i Norge. Hun ble født i Norge og bodde i Norge i åtte år. Faren hennes har jobbet som lege i Norge. Hun husker dessverre ikke så mye av språket lenger, men har veldig lyst å gjenvinne språkkunnskapene. Hun husker fortsatt "Hurra for deg som fyller ditt år..."


Emma har en bror på 17 og en søster på 11. Når hun er sammen med familien pleier de å lage mat, dra på turer, gå på gallerier, dra på bowling, spille brettspill eller se på film sammen. I ferier drar de bl.a. til Østerrike på skiferie. 

Emma er vant til å hjelpe til hjemme, rydde rommet, lage mat, vaske opp og ha forholde seg til innetider. Når Emma er med venner pleier de å gå i parken, spille spill, gå på skøyter, dra på loppemarked eller overnatte hos hverandre. 


How will the exchange year influence you?

"I presume it will help me be more independent and confident in myself. And help me go outside my comfort zone and try new things."

Dersom du synes det høres spennende ut å være vertsfamilie, meld interesse og vi vil ta kontakt med deg i løpet av kort tid.