Susanne fra Østerrike

FØDT: April 2008

PROGRAMÅR: skoleår fra høsten 2024

KOMMER FRA: Østerrike

SPRÅKKUNNSKAPER: Tysk, engelsk og noe latin + litt dansk
INTERESSER: Svømming, volleyball, trekkspill, snowboard, lesing, reise, skrive dikt

Susanne beskriver seg som en person som er glad i mennesker, og et sted midt mellom introvert og ekstrovert. Hun trives best i mindre grupper, og trenger litt tid på å bli trygg i nye sosiale settinger. Hun blir beskrevet av vennene sine som en jente som er veldig målretta og som fullfører det hun har satt seg fore. Hun går "all in" med lidenskap og energi! Ellers er hun glad i å hjelpe andre, og hun setter verdier som høflighet og ærlighet høyt. Hun er ellers litt perfeksjonist, og liker ikke å gjøre feil. Så dette er noe hun øver seg på, å bli flinkere til å takle at ikke alt blir perfekt. 


På fritiden spiller Susanne trekkspill, noe hun har gjort de siste 7 årene. Hun vil gjerne fortsette med dette i Norge. Susanne vet ikke helt hvorfor hun begynte akkurat med trekkspill, men hun så instrumentet som barn og tenkte at det så ut som et gøy instrument å spille på, og har aldri angret. For Susanne er det typisk at hun går helt inn for det hun starter og hun har mange interesser. Hun elsker å stå på snowboard, selv om hun ikke har gjort det så mye, og hun er med på skolens volleyballag. Ellers svømmer hun et par dager i uka (og hun håper at hun en dag kan lære å dykke), og hun elsker å lese bøker og skrive dikt eller "slam poetry". Det er en fin måte å få uttrykt følelser på. Ellers kan hun ofte gå på biblioteket og kikke med begeistring etter den neste boka hun skal lese, så lesing er absolutt også noe hun setter stor pris på. 


Susanne har ikke søsken og bor alene sammen med pappaen sin. De har et veldig godt forhold og snakker lett sammen, og på lørdager pleier de å dra til det lokale markedet og kjøpe mat og grønnsaker. Vi lager middag sammen og prater i vei, og jeg setter stor pris på ham. Han er en stor inspirator i livet mitt!


Susanne gleder seg masse til å komme til Norge, og teller ned på dagene allerede. Hun gleder seg spesielt til å se naturen og oppleve fjell, skog og mark. Hun er veldig glad i reising og å oppleve nye land og kulturer, og tror det blir en knallstart å komme til Norge, og hvem vet, kanskje kommer hun til å ende opp i Norge i fremtiden. Hun vet ikke, men hun er åpen for å bo i utlandet når hun blir voksen.


Susanne ønsker å bli marinebiolog eller ambulansepersonell når hun blir eldre, da hun er veldig interessert i livet i havet, men også i medisin. Så hun vet ikke helt enda. 

How will the exchange influence you?

"I hope that I can improve my self confidence, especially when it comes to meeting and talking to new people. I also hope that I can find new things that I love. I want to try out new things and activities.
Since travelling the world is one my biggest dream in my life, I think an exchange year is the perfect start for that dream."

Dersom du synes det høres spennende ut å være vertsfamilie, meld interesse og vi vil ta kontakt med deg i løpet av kort tid.