Elviira fra Finland

FØDT: mai 2007

PROGRAMÅR: skoleår 2024/2025

KOMMER FRA: Finland

SPRÅKKUNNSKAPER: finsk, engelsk, svensk, noe norsk og litt tysk
INTERESSER: piano, speideren, sang, innebandy

Elviira er 16 år gammel og kommer fra Finland. Hun bor sammen med foreldrene og en to år yngre bror. Når hun er sammen med familien sin så spiser de sammen, eller de drar for å se broren spille innebandy eller baseballkamper. Andre ting de gjør sammen er å gå tur, plukke bær, dra i saunaen, se tv, eller besøke slektninger. De pleier også å gå tur med elghunden Eetu. Familien hennes er veldig avslappet og liker å være hjemme. De krangler sjelden. Når Elviira er sammen med venner så henger de sammen på skolen, drar på treningssenter eller besøker hverandre. 


Elviira beskriver seg som en som er ærlig og til å stole på, og som er åpen for å bli kjent med alle typer folk, uavhengig av bakgrunn eller utseende. Den beste vennen hennes vil beskrive henne som omsorgsfull, ærlig og åpen. Hun verdsetter likestilling og likhet, og er en som ikke dømmer andre, eller ser ned på andre. Elviira er veldig kreativ og intelligent, og er spesielt interessert i skolefagene språk, historie og musikk, og skole er relativt lett for henne hittil. 


Elviira er glad i sang og har gått på sangtimer, og hun vil gjerne fortsette med sang i Norge, f.eks. gjennom å bli med i et kor, eller prøve seg i en teatergruppe. Hun kan også tenke seg å prøve en ny idrett når hun er i Norge. Fra Finland er hun vant med innebandy, som hun har spilt på fritiden i 3 år, og dette er noe hun gjerne fortsetter med i Norge. Hun har også vært en aktiv speider i 10 år, men er litt usikker på om hun vil fortsette som speider i Norge. Hun er ellers glad i å følge med på sport, og særlig langrenn. Hun er f.eks. godt kjent med bl.a. Johannes Klæbo.

Dersom du synes det høres spennende ut å være vertsfamilie, meld interesse og vi vil ta kontakt med deg i løpet av kort tid.