Juli fra Tyskland

FØDT: April 2008

PROGRAMÅR: Skoleår fra høsten 2024

KOMMER FRA: Tyskland

SPRÅKKUNNSKAPER: Tysk, engelsk
INTERESSER: Karate, jogge, se fotball, tegne, male, lese, bake, være med venner, shopping

Juli er en kreativ jente som liker godt å holde på med ting som tegning, maling, baking og matlaging. Hun er også glad i kjæledyr. Ellers driver hun litt med karate, jogging og hun liker å se på fotball sammen med faren og broren sin. Bortsett fra dette liker hun å være med venner eller gå på shopping. Hun er ellers åpen for å prøve nye ting og ser frem til å bli med på nye aktiviteter i Norge. Hun har stått på ski noen ganger og håper på flere muligheter til dette i Norge.


Juli beskriver seg selv som en glad jente som liker å snakke med folk og som ler mye. Ellers sier hun om seg selv at hun er lojal og hjelpsom. Hennes beste venn beskriver henne som kreativ, vennlig, åpen og morsom. At hun er en som man kan snakke med om det meste og som stiller opp for andre.


Når Juli er med familien så er måltidene et viktig samlingspunkt. Hun har to yngre søsken på 12 år og 8 år, en bror og en søster. Juli er eldst. Ellers er hverdagen travel, men vi er en sammensveiset familie. Juli er vant til å hjelpe til hjemme med det som trengs, enten det er oppvask, matlaging, barnepass, rydding og å lage avtaler om når hun skal være hjemme etc.


Når Juli er med venner liker de å dra å bade, eller stå på skøyter på vinteren. Ellers bare besøke hverandre, eller gå på loppemarked.


På skolen er Juli spesielt interessert i fagene historie og politikk. Hun er opptatt av det som skjer i samfunnet og ser for seg at hun kanskje vil bli lærer i disse fagene når hun blir eldre. Hun liker også språkfag og tysk med analyse av tekster.


Hvordan tror du at du vil få ut av utvekslingen?

"I hope that I will grow and that I will be learning so many new things. I hope that it will influence me as a person, to be more mature and independent. I also hope that I learn, that sometimes it’s good to try new things and go out of my comfort zone."

Dersom du synes det høres spennende ut å være vertsfamilie, meld interesse og vi vil ta kontakt med deg i løpet av kort tid.