Riti fra Estland

FØDT: september 2008

PROGRAMÅR: skoleår fra høsten 2024

KOMMER FRA: Estland

SPRÅKKUNNSKAPER: Estisk, engelsk, noe fransk, russisk og norsk
INTERESSER: dans, løping, treningssenter, lese, fotografering

Riti er en jente som beskriver seg selv som en entrepenør. Hun har helt fra hun var barn likt å sette i gang ting, slik som at hun tidlig begynte å selge vafler i nabolaget. Hun beskriver seg som en utadvent og eventyrlysten jente, som liker å møte nye mennesker og som liker å reise og oppdage verden. En god venninne beskriver henne som sjarmerende, morsom, noen ganger direkte, intelligent, omsorgsfull og en som er glad i naturen. 


Riti har danset med en dansegruppe i 12 år, og driver ellers med løping, trening, foto og lesing. Hun har også et stort ønske om å begynne med volleyball i Norge, da hun ikke har fått plass på noe lag i Estland. Hun ser også frem til å gå i fjellet når hun kommer til Norge, i hvert fall minst én gang dersom anledningen byr seg. 


Riti har to søsken, en bror som er 1 år gammel og en bror som er 13. Når de er sammen som familie pleier de å spise sammen eller dra på utflukter, selv om dette ofte er mer i ferier. I hverdagen er de relativt travle hver med sitt, Riti med skole, dans og trening, og broren med skole og tennis. Faren jobber på kontor og moren er hjemme med yngstebroren. På lørdag er det husvask, og alle hjelper til med tildelte oppgaver. Når Riti er med venner pleier de å dra på bokhandel eller kino sammen, eller de overnatter hos hverandre. 


Når Riti blir ferdig med videregående ønsker hun å komme tilbake til Norge for å studere på filmskole. Hun ønsker å jobbe med film når hun blir stor, samt reise rundt i verden.


Hvordan vil utvekslingen påvirke deg?

"The exchange year will definitely expand my horizons, it gives me the skill to compare my living environment with Norway. I’m also looking forward to make new long-lasting friendships!"

Dersom du synes det høres spennende ut å være vertsfamilie, meld interesse og vi vil ta kontakt med deg i løpet av kort tid.